דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

כדורסל תזונה ודיאטה אישית



בכדי להיות ספורטאי מקצועי בתחום הכדורסל, עלינו להתאמן בתחום, אך לא רק! לכן כדי מאוד שאיש מקצוע מיומן ירכיב העבורכם תוכנית תזונה באופן אישי. 
דיאטה ותזונת ספורטאים (בעיקר בעת ההתבגרות) צריכה לענות על דרישות הגדילה האופייניות לעומס הגופני שנוצר בעקבות האימונים האינטנסיביים והמיקרוטראומות אשר נוצרות כתוצאה מכך.

על תוכנית ותזונה והאימונים כמובן להיות אישית ויש להתאימה בהתאם לנתוני הגוף האישיים, לרבות אחוזי שומן, משקל הגוף, רמת האינטנסיביות באימונים ובאופן כללי המצב הפיזיולוגי - פסיכולוגי וכו'... לרוב תוכנית התזונה של כדורסלנים מאופיינת בריבוי פחמימות מורכבות וחלבונים. 

שחייה תזונה ודיאטה

דיאטה ותזונה לרצים ולאצנים


מה אוכלים לפני אימון הכדורסל?

לשאלה מה כדי לאכול לפני אימון הכדורסל, ניתן לסכם זאת בארוחה עשירה בפחמימות! אך אם נפרט קצת יותר, לפני האימון כשעתיים שלוש, כדי לאכול פחמימות מורכבות, כגון: פסטה ברוטב עגבניות עם רוטב עגבניות ו\או מעט בשר (חלבונים). המטרה כאן היא לספק פחמימות אשר קצב ספיגתם הינה איטית ומאוזנת, כך נימנע שינויים חדים ברמות הסוכר בדם והמרת הפחמימות לשומנים.
ונוסיף שליפני אימון הכדורסל, 30 עד 40 דקות לפני האימון, כדי לאכול סוכרים. אך לא סתם סורכים לבנים ומתועשים, אלא סוכרים שמקורם בפירות. היות ובפירות קצב ספיגת הסוכר נמוך יותר בהשוואה לצריכת סוכר "לבן ומזוקק". זאת בשל תכולת סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. 
כמו כן, הפירות מכילים ויטמין C וביופלבונואידים, אשר חיוניים להתאוששות השרירים באופן מהיר יותר במהלך ולאחר האימון. מינרלים כגון: אשלגן ומגנזיום החיוניים לפעילות השרירים והרפייתם. 

מה לאכול לאחר האימון?

מייד לאחר האימון כדי לשתות מים וזאת בכדי להחזיר את הנוזלים שאיבדנו במהלך האימון. בהמשך ישנו הצורך לאכול פחמימות (מורכבות ופשוטות) וזאת בכדי להשלים ולמלא את מאגרי הגליקוגן בשרירים אשר ניצלנו במהלך האימון האינטנסיבי. וכמובן חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוהה, כגון: עוף, ביצים, דגים או מוצרי חלב, במטרה למנוע ולצמצם את התהליכים הקטבוליים לאחר האימון ולמנוע את הירידה בכוח השרירים. 


להלן אחד המטופלים של ד"ר קובי עזרא בראיון אישי אודות התזונה וכיצד להיות כדורסלן מקצועני?


מה קורה במהלך אימון הכדורסל?

במהלך אימון הכדורסל ישנה עליה משמעותית ההוצאה האנרגטית וממשיכה להיות גבוהה גם במנוחה במהלך ה- 24 עד 48 השעות שלאחר אימון הכדורסל. מערכות הגוף השונות מתאוששות מהאימון הקשה. לכן, לספורטאי הכדור-סל דרושה התייחסות תזונתית המתאימה לדרישות גופם ולמסגרת הפעילות בה הם מצויים כאשר המטרה הינה: מיצוי הפוטנציאל ההתפתחות והגדילה ושמירה על הבריאות ושיפור ההתאוששות וההגעה להישגים מיטביים בעת האימונים והתחרויות.

ספורטאי הכדורסל וברזל!

ידוע ספורטאי כדורסל זקוקים לתזונה נכונה שתכיל גם תכולה אופטימלית של מיקרואלמנטים חשובים. למשל המינרל ברזל! וזאת היות וצריכתו הנמוכה עשויה ליצור אנמיה אשר פוגעת ביכולתו של הספורטאי לביצוע פעילות אירובית, פעילות אנארובית ופעילות מנטלית. ונציין גם כי הוכח שמחסור במינרל ברזל שמתבטא בירידת מאגרי הברזל בלבד לכשעצמם עשויים להובים לפגיעה בביצועים של שחקן הכדורסל ובתפקוד המוחי בעת לחצים.

הרכב הגוף של שחקני כדורסל

הרכב הגוף של שחקני כדורסל חייב לביות קטן מהממוצע זאת במטרה לשפר את תפקודו במשחק הכדורסל, לרבות כל מרכיבי הכושר הגופני, כגון: מהירות וזריזות, קורדינציה, שיווי משקלף וסבולת לב ריאה (פעילות אירובית). שחקן כדורסל צריך להיות עם אחוזי שומן נמוכים, בכדי לשפר את האפשרות לזנק גבוהה יותר ורחוק יותר. כלומר הניתור כאלמנט חשוב ביותר אצל שחקני כדורסל לכן להרכב גופו חשיבות מרובה כיוון שהניתור מצריך הפעלה של כוח כנגד הגרביטציה, הדבר תלוי גם באחוזי שומן לעומת המסה השרירית. כך ניתן לראות ששחקני  כדורסל מקצועי כדוגמת שחקני ה- NBA הם שריריים מאוד וחטובים ביותר!.

logo בניית אתרים