דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

טרנבולון אצטאט - Trenbolone acetate

התרופה טרנבולון אצטט (trenbolone) הינה ללא ספק הסטרואיד האנבולי-אנדרוגני החזק ביותר אשר ניתן בזריקות.

הטרנבולון (Trenbolone) הינו סטרואיד בשימוש על ידי וטרינרים לבעלי חיים (בעיקר) כדי להגדיל את צמיחת השרירים והתיאבון.

אולם חשוב לציין, כי אנשי המדע לא הבינו באופן מלא את השפעתה הפרמקולוגית של התרופה באופן מלא. היות והתרופה טרנבולון (Trenbolone) דומה לתרופה ננדרולון (nandrolone) כשרוב הספורטאים בכירים בשם "דקה". סטרואידים הפכו לפופולאריים בגלל שהן  ממשפחת ה- 19-נור-טסטוסטרון, כלומר מולקולה של טסטוסטרון כבר שינו במיקום ה- 19 כדי לתת לנו מתחם חדש. 

הטרנבולון אצטט (Trenbolone) מאוד קצר בפעילותו ובמשך חיים שלו. החלופה היא הזמינות המוגבלת של Parabolan, ארוך יותר, מתנהג אסתר trenbolone גרם לשימוש האדם.

צורות שונות של טרנבולון

התרופה פאראבולן (Parabolan) בשמה המסחרי, או בשמה הגנרי: hexahydrobencylcarbonate trenbolone, ישנה זמן מחצית חיים ארוך יותר מהאצטאט ועל כן יעילותה, ואפילו יותר ארוך ממולקולת האיננטאט (enanthate) כך למעשה הספורטאי יידרש להזריק פחות זריקות ולעיתים פחות תכופים. אחת הבעיות הגדולות עם התרופה פינפלקס (finaplix) בשמה המסחרי, (טרנבולון אצטאט) לעיתים קרובות מוביל מורסות ודלקות, בשל הנפח והתדירויות התכופות בהליכי ההזרקות.

טרנבולון ו- IGF-1

הטרנבולון (Trenbolone) מעלה מאוד את רמת ההורמון האנבולי Anabolic IGF-1 (אינסולין-לייק גרו-פקטור-1) בתוך רקמת שריר, וכן, ראוי לציין כי זה לא רק הגדיל את רמות IGF-1 בשריר מעל לקפל שני, זה גורם גם תאי שריר לוויין (כי תאי שריר לתקן פגום) כדי להיות רגישים יותר IGF-1 ועוד גורמי גדילה. כמות ה- DNA לכל תא שריר יכול להיות גם עלה בצורה משמעותית.

עוצמת הטרנבולון

כשנשווה את הטרנבולון (Trenabol) והורמון טסטוסטרון, הטרנבולון פי- 3 יותר חזק מהטסטוסטרון משווה לעומת מ"ג טרנבולון  לעומת מ"ג טסטוסטרון.

מפתחי גוף וספורטאים משממשים בטרנבולון כדי להגדיל את מסת הגוף (בעיקר השרירים) בצורה יעילה יותר מאשר על ידי הרמת משקולות לבד. מינון פיתוח גוף נורמאלי יכול לנוע בין 200 mg לשבוע עד 1,400 מ"ג בשבוע. בשל מחצית זמן החיים המטבולית קצר יחסית חיים של הטרנבולון אצטט (trenbolone), המינון צריך להיות מחולקים בדרך כלל זריקות לפחות פעם ביומיים. וזאת בהשוואה לטרנבולון איננטאט (Enanthate (Trenbolone ניתן להזריק פעם בשבוע. 

הטרנבולון אצטט (Trenbolone) מכונה לעתים קרובות "פינה" של משתמשים, כי הזרקות טרנבולון אצטט (trenbolone injectible) מוכן לעתים קרובות כדורי Finaplix H, אוזניים השתל משמש הבקר לחוואים לשמור על המשקל של הבקר לשחיטה במהלך המשלוח. 

תרכובות הטרנבולון ישנה זיקה מחייבת לרצפטור האנדרוגני שלוש פעמים גבוה יותר מזו של הטסטוסטרון. לאחר שהטרנבולון עובר מטבוליזם (metabolized), יש לו את ההשפעה על הגדלת ספיגת חנקן על ידי השרירים, הדבר מוביל לעלייה בשיעור של סינתזת החלבונים (או בקיצור בניית שרירים).

מה גם שיש בטרנבולון גם את ההשפעות משני של גירוי תיאבון, הפחתת כמות השומן (כלומר ירידה באחוזי השומן).

טרנבולון (פינג'קט)

הטרנבולון הינו כאמור הסטרואיד האנבולי-אנדרוגני החזק ביותר!.  עם זאת, הטרנבולון אינו מיועד לשימוש אצל ספורטאים המתחילים את השימוש בסטרואידים האנאבוליים.  הטרנבולון הינו לרוב מיועד לספורטאים ברמה בינונית ומתקדמת של השימוש בסטרואידים אנבוליים (ואסור שהשימוש יהיה בסייקל הראשון). חשוב לציין, שהשימוש בטרנבולון עשוי לגרום לבעיות בריאותיות רפואיות רציניות בגוף.

פרטי הטרנבולון

טרנבולון (פינג'קט-Finaject)
שם כימי: 17β-Hydroxyestra-4,9,11-trien-3-one
משקל מולקולרי: 270.37 g / mol
פורמולה: C18H22O2
יצרן מקורי: Hoechst
זמן מחצית החיים: 3 ימים (טרנבולון אצטט), 14 יום (טרנבולון הקסהידרובנזילקרבונאט), 10 ימים (טרנבולון איננטאט).
זמן גילוי בבדיקוט סמים: 4 – 5 חודשים
דירוג אנבולי: 500
דירוג אנדרוגני: 500

היסטוריית הטרנבולון (Trenbolone)

ניתן למצוא את הטרנבולון בשלוש גרסאות שונות: הראשונה: טרנבולון אצטאט (Acetate Trenbolone), הגרסה הפופולרית ביותר והנפוצה ביותר. הגירסה השנייה:טרנבולון איננטאט (Trenbolone Enanthate), והגירסה השלישית: טרנבולון הקסהידרובנזילקרבונאט (Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate). ההבדל בין שלושת הסוגים הנ"ל הוא פשוט זמן מחצית החיים וקצב שחרורם, ​​כפי שנקבע ע"י מולקולת האסתר המחובר למבנה סטרואידי – טרנבולון.

מאפיינים כימיים של הטרנבולון

טרנבולון הינו למעשה נגזר של הננדרולון (Nandrolone) עם מספר הבדלים מאוד משמעותיים בתכונותיו הכימיות. טרנבולון והורמון האב שלו ההורמון ננדרולון, שייכים לקבוצה או לקטגוריית הסטרואידים אנבוליים המכונים תרכובות ה-19-נור (19-Nors), שהינו קיצור של 19-נורטסטוסטרון (19-nortestosterone). סטרואידים אנבוליים אלה ניקראים כך פשוט משום שהם חסרים בפחמן במיקום-19 במבנה שלהם – הפחם הנ"ל קיים בהורמון טסטוסטרון וכל הסטרואידים אנבוליים האחרים למעט תרכובות ה-19-נורטסטוסטרון, כגון: טרנבולון וננדרולון. דבר זה משנה באופן משמעותי את המאפייני הסטרואידים אנבוליים והופך אותו לפרוגסטין. בטרנבולון, אטום פחמן חסר זה במקום ה -19 (שהיא בקבוצת מתיל) אשר הוחלף ע"י קשרים כפולים בין שני אטומי פחמן שבפחמן מספר-19 היה קשור במקור עם (בשונה מהננדרולון בי פחמן -19 חסרי הוא הוחלף בפשטות באטום מימן במקום הקשר הכפול, שבטרנבולון). חוסר פחמן מספר-19 גורם לתירכובות ה-19 להפוך לעמידות מאוד לאנזים ארומטאז, לכן עמידות מאוד בכל הקשור בהמרה לאסטרוגן. הטרנבולון  בעל פעילות אנדרוגנית חזקה מאוד (יכולתו להיקשר בכוח רב יותר לקולטן האנדרוגני) וביכולתו להישאר עמיד מאוד בפני פירוק בחילוף החומרים של הגוף.

מאפייני טרנבולון

שינויים כימיים תוארו לעיל בטרנבולון הופכים אותו לחזק יותר האופן דרמטי מבחינה אנדרוגנית ואנאבולית מהשוואה להורמון האב שלו – ננדרולון, כמו גם בהשוואה לטסטוסטרון.  הטסטוסטרון הוא בעל דירוג אנבולי ואנדרוגני של 100. בהתאם לזאת הטרנבולון בעל דירוג אנבולי ואנדרוגני של כ- 500 לכל אחד, בהתאמה. בהשוואה לטסטוסטרון, הטרנבולון הוא פי חמישה יותר אנבולי ואנדרוגני בהשפעותיו הנ"ל מאשר הטסטוסטרון. השינוי האחראי לפעילות זאת בטרנבולון להיות פי-5 חזקות יותר מטסטוסטרון הם שני הקשרים הכפולים שלו בפחמנים 19 ו-11. יתר על כן, להבנה ולפרספקטיבה טובה יותר, כל משתמש בבטרנבולון חייב להבין כי על מנת להשיג את השפעה השוות ערך ל- 200 מ"ג של טרנבולון, יהיה שווה לשימוש של כ- 1,000 מ"ג טסטוסטרון. על מנת להשיג את ההשפעה של כ- 500 מ"ג של טרנבולון, המקביל ל- 2500 מ"ג טסטוסטרון.

בבחינת חילוף החומרים של הטרנבולון, זה כבר ציין שהוא עמיד לחלוטין לאנזים ארומטאז (שהוא האנזים שאחראי להמרת האנדרוגנים לאסטרוגנים ע"י התגובה הארומטית). לכן, הטרנבולון בעל אפס פעילות אסטרוגנית בכל מינון מקובל. הטרנבולון בנוסף עמיד לחלוטין לאנזים 5 אלפא רדוקטאז, שהוא האנזים האחראי להמרת הטסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון (DHT) אנדרוגן החזק הרבה יותר. טרנבולון הינו חסין מפני אינטראקציה עם האנזים 5 אלפא רדוקטאז ואינו יכול ליהיות מומר ל- DHT. עם זאת, יש להבין כי טרנבולון בזכות עצמו הוא הורמון מאוד אנדרוגני.

ההשפעה האנדרוגנית והאנבולית הקיצונית של הטרנבולון, לצד העובדה שהוא אינו יכול להיות מומר לאסטרוגן הם כל הגורמים המאפשרים לטרנבולון להיות תכליתי וגמיש בסייקלים עם יתר הסטרואידים אנאבוליים, לדוממא:  הטרנבולון  יכול לספק כוח מסיבי ועלייה במסת השרירים ברמה גבוהה. כמו כן, הטרנבולון יכול גם להיות בשימוש לשלבים של חיטוב הגוף גם במהלך הדיאטה לפני מועד התחרות (פיתוח גוף).

תופעות הלוואי של הטרנבולון

לגבי התופעות לוואי הקשות של הטרנבולון!? העובדה שמדובר בקבוצת ה- 19 נור ולא ממשפחת הפרוגסטוגנים (Progestational). מחקרים הראו כי סטרואידים אנבוליים מקבוצת ה-19 ולא נוטים להפגין זיקה מחייבת לקולטני הפרוגסטרון בגוף. הטרנבולון בפרט בעל זיקה מחייבת חזקה מאוד (הרבה יותר חזקה בהשוואה להורמון האב שלו-ננדרולון) לרצפטור הפרוגסטרון. תופעות לוואי פרוגסטוגניות הן כמעט זהות לתופעות לוואי אסטרוגניים, והם כוללים: גינקומסטיה, צבירת מים מוגברת.

תרכובות ה-19 נור כתרכובות פרוגסטוגניות ידועות כעשויות להגביר את הורמון פרולקטין בגוף. רמות גבוהות מהנורמה של פרולקטין בגברים לעתים קרובות יגרמו לתופעות לוואי, כגון: פטמות מניקות (נפיחויות), בעיות זיקפה (אימפוטנציה), חוסר יכולת להגיע לאורגזמה(anorgasmia) ודיכוי ייצור טסטוסטרון אנדוגני. נקודה מעניינת לחשיבה, היא העובדה שהפרוגסטרון עצמו ידוע כעכב את ייצור הפרולקטין, וכי ה- 19-נור, כגון: ננדרולון וטרנבולון מסווגים כפרוגסטינים, שצריכים למעשה לדכא את רמות הפרולקטין. עם זאת, זה לא המקרה של הננדרולון והטרנבולון היות והם אינם פרוגסטרון מעצמם, הם למעשה סטרואידים אנבוליים בעלי פעילות פרוגסטוגנית, עקב השינויים הכימיים שלהם, לכן זה מאוד אפשרי שהורמונים אלה יפגינו פעילות מנוגדת לפעילות דומה להורמון האב – ננדרולון.

הטרנבולון מסיבות לעתים קרובות מסתוריות בעל תופעות לוואי שלא נראו אפילו עם ההורמון האב שלו (הורמון המוצא) ננדרולון. תופעות לוואי אלה הן: זיעה מוגברת (במיוחד בלילה בזמן שינה), הפרעות בשינה בדרגה בינונית עד חמורה וקשיי שינה (אינסומניה).

לבסוף, פרט חשוב מאוד לכל האדם להבין כי הטרנבולון לא מאושר ע"י ה- FDA בשימוש לבני אדם בכל מצב, לכן גם אין מחקרים קליניים רפואיים בשלב זה. השימוש העיקרי של הטרנבולון הוא לשיפור BMI והמסה הרזה בבקר (חזירים, בשר בקר, וכו'). לכן, בגלל מעמדו בכל הקשור לשימוש בבני אדם, כמות הנתונים בכל הקשור לטרנבולון והשפעותיו בבני האדם היא מוגבלת מאוד.

תופעות לוואי: התרופה אינה גורמת לתגובות ארומטיות (aromatizes) - מעט מאוד אם בכלל!, כך שהחזקת מים או צבירת נוזלים לא ניראה, או נראה לעתים רחוקות. ואינו מומר ל- DHT (דיהידרוטסטוסטרון).

רעילות לכליות ולכבד דיווחו לעתים קרובות, בעיקר כאשר לוקחים מינון גבוה במשך זמן רב. כמו כן, ניתן לצפות לחזזית (אקנה), יתר לחץ דם, אך לא צבירת נוזלים - לכן יעיל לפני תחרויות.  

ספורטאים רבים דיווחו על נדודי שינה (אינסומניה), יל"ד, הזעות לילה, וירידה בחשק המיני (לבידו), וניוון האשכים (הצטמקותם) לכן ישנו הצורך לבצע את תהליך ה- PCT ודטוקסיפיקציה (איזון הורמונאלי וניקוי הגוף מחומרי הפסולת של התרופה והמטבוליטים שלה). עם זאת, נשים יסבלו מתופעות של סימני מין גבריים אפילו במינון קטן, לכן התרופה לא אמורה להינטל ע"י נשים.
logo בניית אתרים