דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

סכיזופרניה (פיצול אישיות)

סכיזופרניה (שסעת) הינה מחלת נפש כרונית השייכת לקבוצת המחלות הפסיכוטיות המאופינת לרוב בהזיות שמיעה, מחשבות שוא פרנואידיות או מוזרות, דיבור וחשיבה לא מאורגנים וקשיים תפקודיים רבים. המחלה פוגעת ברוב תחומי התפקוד המנטלי והחברתי; במצב הרוח, בתפיסה, בחשיבה, וכן בתפקודים קוגניטיבים.

בילדים הסממנים העיקרים לגילוי המחלה מאופיינים בהיפראקטיביות, ירידה בלימודים, שינויים באישיות, אי השתלבות חברתית וירידה בלימודים ונטיה להתבודדות, דברי הבל לא הגיוניים ומטורפים.
הערה: אשר הרה אינה יכולה לקבל סכיזופרניה עקב הפרשת הורמון חלבוני סרולפלסטמין המסלק את האדרנולוטין (תוצר לוואי של חמצון האדרנלין) שהוא אחד מיני כמה גורמים במחלה זו וגם מפנה נחושת מהדם.
למידע נוסף אודות מחלת הסכיזופרניה. סכיזופרניה ומחלות נפש - ריפויים לתזונה פסיכיאטרית.
 

סיבות וגורמים לסכיזופרניה

א)      תלות גנטית בויטמינים
1.      ויטמין B3
2.      ויטמין B6, C
3.      ואחרים.
 
ב)      הפרעות של מינרלים (הרעלת מתכות וחוסרים)
1.      חוסרים של אבץ, מנגנז, כרומיום (במיוחד אבץ)
2.      עודף נחושת בעיקר ועופרת.
 
ג)        אלרגיות מוחיות.
1.      ממזון, בעיקר חיטה.
2.      זיהום אויר וגזים.
3.      תוספי מזון.
 
כאמור הסיבה הראשונה המוזכרת כאחד מגורמי המחלה היא תלות גנטית בויטמינים. פרוש הדבר שאותם חולים קיבלו בתורשה גן פגום המנטרל אצלם ודורש כמות מאוד מאוד גדולה (כמות סופר מגא ויטאמינלית) של אותו ויטמין/ויטמינים. אין זה בהכרח שהגן יעבור מחולה סכיזופרני לבנו אך כשזה קורה, אותו אדם שקיבל את הגן יצטרך כאמור לקבל מינונים מאוד גבוהים של אותם אלמנטים תזונתיים. במקרה של מחלת הסכיזופרניה מדובר – ב B3 3 ג' ביום לפחות ועד 30 ג', בתוספת B6 כמה מאוד מיליגרמים ועד ל-1 ג' ביום. וויטמין C כמות של 3 ג' ועד 30 ג'. אשר את השפעתם אפרט בפרק של הטיפול במחלה.
 
הסיבה השנייה:
כאמור הוא עקב הרעלת מתכות ובעיקר של המתכת נחושת בעיקר הנובעת מהיחשפות למינרל או וחוסר באבץ ובמנגן שהם 2 המינרלים אשר מווסתים, מאזנים ומפרישים עודף נחושת. גם הרעלת עופרת עקב חשיפה יכולה לגרום לבעיות בנוירוטרנסמיטורים כמו עודף בעופרת ולגרום לסכיזופרניה, חוסר בכרומיום המנטרל עופרת גם כן, אך בעיקר עודף נחושת עקב חוסר אבץ ומנגן.
 
הסיבה השלישית
היא אלרגיות למזון שיכול להיות מכל מזון שהוא כמו אצל כל אדם אך במיוחד אם יש, אז זה לחלבון הגליאצין המצוי בחיטה ובדגנים.בין 20-25% מחולי סכיזופרניה הם בעלי רגישות לגליאצין, אך לא בהכרח שקיבלו את המחלה דווקא בגלל זה, תלוי לגופו של עניין.
זיהום אויר ושאיפת גזים כלולים באותה קטגוריה של אלרגיות וזה כבר מזמן ידוע אילו חומרים רעילים נפלטים מארובות של מפעלים ותנורים בתעשיה ועשן מכוניות ושאר מתכות תעשייתיות המתערבבים באויר ויוצרים אויר מזוהם שמשפיע על כולנו אך גם בעל השפעה חזקה יותר על המוח ותפקודו במיוחד באנשים רגישים אשר חלו במחלה. אגד כל חולי מחלות המוח כגון: אלצהיימר, פרקינסון, הנטינגטון, אפילפסיה וסכיזופרניה ותסמונת טורט, רגישים במיוחד לזיהום של אויר וגזים כמו כן גם תוספי המזון היוצרים גירוי לא רק בריריות הקיבה ובגוף אלא גם במוח ומשבשים את  מתכות במיוחד של נחושת וגם של עופרת הם הסיבות העיקריות.
 

טיפול קונבנציונלית בסכיזופרניה

כיום גם בשלהי המאה עשרים ואחת  הרפואה הקונבנציונלית לגבי סכיזופרנים עדיין לא מצאו תרופה למחלה והם גם מודים בכך כי הם אומרים שהפרעה נפשית זו כסכיזופרניה מקורה בפעילות עצבית לא תקינה וכל מה שביכולתם זה לתת סמי הרגעה פסיכיאטרים, כלומר הם אומרים כך, שתרופה למחלה ומאין היא באה איננו יודעים, אז לפחות אנו יודעים שאם ניתן תרופות שמרגיעות יצור דופאמין ושאר מרגיעים לפחות החולה יהיה רגוע ואז הוא גם פחות ישמע קולות  ופחות ידבר שטויות. לפי נסיוני מ-2 מטופלים ושיחות עם עוד מספר רב אחר של חולים, גם בכמויות גדולות מאוד של תרופות אנטי פסיכוטיות גם אז קולות מדומים הם עדיין שומעים ומהם מקבלים גם טרטיב דיסקינזיה שזה תנועות לא גמישות ומעט לא רצוניות הגורמות לחולה להלן מעט כמו רובוט כאילו שהתקשו לו הפרקים של הידיים והרגליים (בגלל ניטרול מנגן האחראי על הסחוס).
ישנו תוסף לטיפול (לא תמיד ולא לכולם) שנקרא ECI או מה שנקרא בעברית שוק חשמלי, בו מחזיקים את האדם באמבטיה ומחברים אלקטרודות למספר שניות לראשו ונותנים זרם חלש לאזור המוח, החולה לאחר שקיבל תרופת הרגעה לפי החשמל גורמת לכך שלא ירגיש את הנעשה לו וטיפול זה עוזר בהרבה מקרים והם מדברים פחות שטויות ובעלי פחות פסיכוזות לאחר טיפול זה אשר נעשה פעם עד פעמיים בשבוע בדרל כלל, שאגד גם אנו האלטרנטיבים במקרים מסויימים (לרוב אצל החולים שטופלו הרבה שנים בקונבנציונלי) ולא עזרו להם אז בשילוב עם אלטרנטיבי זה לפעמים עוזר אך אין להסתמך על זה ולא עושים זאת באופן קבוע, כי זה פוגע בזכרון.
 

טיפול אורטומולקולרי בסכיזופרניה

כפי שאמר לינוס פאולינג פרופסור לביוכימיה ובעל 2 פרסי נובל לביוכימיה ולשלום ואבי תורת התזונה, האורטומולקולרית בספרו הרב המכר: איך לחיות חיים טובים יותר וארוכים יותר, עלינו לתת למולקולות שלנו את אבות המזון והתזונה בכמות אופטימלית על מנת לאפשר להם לתפקד בצורה מקסימלית. אני חושב שמכאן יוצאת נקודת המוצא לכלל המחלות מבחינת התפיסה האורטומולקולרית. כלומר אם נותנים למולקולות תאים ורקמות, בגופנו תזונה מעולה אז אנו משביעים אותם בתזונה מושלמת, מחזקים את מערכת החיסון והתפקוד הכללי של הגוף למקסימום ואז למעשה לא אמורות לתקוף אותנו מחלות לא פיזיות ולא נפשיות. במחלות הנפש על רקע ביוכימי כגון סכיזופרניה (להבדיל מהפרעות אכילה או הפרעות נפשיות מסויימות אחרות שהם על רקע פסיכולוגי אישי שמוביל לבעיות נפשיות) הקונבנציונלים מחפשים כל הזמן תרופות פלא שיעשו ניסים, בשעה שהמוח, עצביו והנוירוטרנסמיטורים צועקים: לא רוצים תרופות פלא, תנו לנו מה שהבורא תכנן לתת ולזון אותנו מלכתחילה בבריאת העולם.
אנו רוצים תפקוד טבעי, תפקידכם לחקור ולמצוא רק את הנוסחה הטבעית המאזנת. לאחר שפרופסור לינוס פאוליג העניק ותרם רבות לחקר והריפוי האורטומולקולרי והפסיכיאטרי ונפטר מן העולם ב 19/8/94 בגיל 93 וחצי, הוא הותיר יורש מוכשר אשר לאורך השנים היה קולגה (עמית) שלו והוא דר' אברהם סופר אשר יש לו ניסיון של 45 שנה בטיפולים אורטומולקולרית בכלל. כיום הוא מספר 1 בעולם בתחום זה ורוב החומר נלקח מספריו בנושא אשר מאגדים יחד גם את תמצית העיקר בריפוי המחלה מנסיונו הגדול של אבי השיטה לינוס פאולינג ופלוס מחקרים חדשים.
 

טיפול בתזונה בסכיזופרניה

יש לבדוק בראש ובראשונה אלרגיות למזון, לבדוק קודם מוצרי דגן ורגישות לגליאצין וגם לחלב, ביצים, בוטנים, תוספי מזון ומזונות עתירי נחושת כגון: מספר מסויים של אגוזים, יש להוציא קפה, שוקו, תה, שוקולד, גבינות צהובות וגבינות עם עובש (המזונות המכילים: קפאיןף טהאין, תאודרומין ופנילאטיראמין), (סטימולנטים) אשר גורמים לכליות להפריש אדרנלין אשר יתחמצן לאדרנו כרום ולאדרנולוטין שמגדיר את ההפרעות הנפשיות וגם יגביר הפרשת דופאמין אשר במילא גבוהה אצל אנשים אלו.
סיגריות אומנם אינם מזון אך הם אסורים בהחלט עקב אותה סיבה. שאר תפריטי התזונה הפסיכיאטרית אינם בעלי גוון מסויים להוציא הדברים שהוזכרו ויש להרכיב להם תזונה מאוזנת ומזינה כמו שמכינים לכל אדם בריא הרוצה לשפר את איכות תזונתו. לא מומלץ לחולי סכיזופרניה אקוטים במיוחד בתקופות פסיכוזות פעילות לעשות דיאטת הרזיה כי המוח גם כך בחוסר ורק לאחר תקופת רגיעה ניתן לעשותה בהדרגה ובהשגחה חמורה.
 

תפריט מוצעים לסכיזופרנים

דוגמת תפריט:
 
ארוחת בוקר: לחם כהה שחור או חי עם ירקות ויוגורט או גבינה לבנה רזה.
ארוחת צהריים: עוף עם ירקות מאודים או עם אורז חום מלא או בשר רזה עם ירקות (לא אדום ולא חזיר) אפשרי גם שניצל צמחי עם אבוקדו ונבטים.
ארוחת אחר הצהריים: פירות. 
ארוחת ערב:­ לחם שחור עם מרק ירקות ואורז מלא או קטניות לא יבשות (חומוס וטחינה במידה עם שמן זית).
 
אסור:
פחמימות ריקות שומן רווי.
אלכוהול, קפה, תה, שוקו, קקאו, סיגריות.
מזונות מכילי גלוטן (אם יש רגישות).
גבינות עובש וגבינות צהובות.
שוקולד, ביצים, תירס.
 
מזונות עתירי נחושת: שמרי בירה, בוטנים, אגוזים, צימוקים, קטניות יבשות ודברי חלב (להוציא יוגורט ביו).
logo בניית אתרים