דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

אבנים בכליות KIDNEY STONES

אבנים בכליות (נפרוליתיאזיס - Nephrolithiasis) היא מחלה הנגרמת כתוצאה מהימצאות אבן או אבנים בכליות ובדרכי השתן.
למעלה מ- 10% מהגברים וכ- 5% מהנשים סובלים מהתהוות של אבנים בכליות במהלך חייהם והכמות הולכת ועולה בהדרגה, במקביל למחלות אחרות המאפיינות את העולם המערבי (טרשת עורקים, אבני מרה, לחץ דם
אבנים בכליות KIDNEY STONES
גבוה וסכרת). 85% - 75 מאבני הכליות הינן על בסיס קלציום, 8% - 5 חומצת שתן ו- 5-10% סטרוויט.
 
תופעת האבנים בכליות גוררת אחריה התגבשות של גבישים העשויים ממינרלים המומסים בשתן הנמצאים בכליות או בדרכי השתן. האבנים שונים בגודלם ויכולים להיות קטנים כגרגיר או גדולים ככדור טניס שולחן.

באופן נורמאלי, נמצא במערכת השתן מנגנון המונע היווצרות הגבישים, אך לעיתים המנגנון כושל ונוצרות האבנים. אבני כליות וגרגירים מופרשות באופן טבעי מהגוף דרך מערכת השתן, במקרה שהאבן גדלה יחסית עשויה האבן לחסום את מעבר השתן ולגרום לכאב קשה ביותר, המורגש לרוב בצד הבטן התחתונה ובמפשעה - להלן דרכי השתן. חסימת מעבר השתן לאורך זמן עלולה להביא לפגיעה חמורה בתפקוד הכליה, על כן, ישנו הצורך בטיפול מהיר. 
 
בד"כ לא מופיעים סימפטומים עד אשר האבן חוסמת את דרכי השתן וגורמת לכאב חד. סימפטומים אפשריים נוספים הינם – בחילה, הקאות, תחושת קור ועליית חום.

 

גורמים תזונתיים להיווצרות אבני קלציום הינם – אלכוהול, רמת סיבים נמוכה, פחמימות מזוקקות, חלבון מן החי, שומן גבוה ומזון מועשר בויטמין D.

 

המינרל מגנזיום ויטמין B6 MAGNESIUM

רמה נמוכה של מגנזיום ו- B6 הינה הדרך המהירה ביותר ליצור אבני כליות.

תוספת של מגנזיום מעלה את המסיסות של אבני קלציום אוקסלייט ובכך משפר את הוצאת האבנים דרך השתן. מחקרים הוכיחו כי יחד עם B6 התוצאה טובה יותר. כמו כן, ויטמין B6 (פירידוקסין) מפחית את היווצרות האבנים, נמצא שלאנשים עם אבנים בכליות יש פעילות נמוכה של אנזים המושפע ע"י B6. פעילות האנזים חזרה לתקינה לאחר טיפול של 3 חודשים ב – B6.

 

צמח אלו ורה – ALOE VERA LEAF

צמח זה מכיל רכיבים הנקראים אנרטרקינונים, רכיבים אלו קושרים את הקלציום בשתן. צמח זה הינו מצוין הן למניעה והן לטיפול באבני כליות.

 

חומצה גלוטמית – L-GLUTAMIC ACID

חומצה גלוטמית לאנשים עם אבנים בכליות יש בעיה ספציפית עם אנזים האחראי לסינתזה של חומצה גלוטמית, כנראה עקב מחסור ב- B6 . לקיחה של חומצה גלוטמית מורידה את רמת האוקסלייט בשתן.  בין הארוחות על קיבה ריקה.

 

המלצות נוספות:

אשלגן (פוטסיום) – חשוב להומיאוסטזה + תוספת ייחודית של פירידוקסין (ויטמין B6).

להפחית בצריכת חלב ובשר בקר, סותרי חומצה ושוקולד.

להרבות בשתייה.

logo בניית אתרים