דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

תאוברומין, מטילקסנטין וקפאין במזון ובמשקאות שונים

 
קפאין

 

מרכיב
נגזרת
מזון
שימושים פרמקולוגיים
רעילות
קפאין
1,3,7 טרימתילקסנטין
קפה, תה, קקאו, קולה
מעורר מוחי, מעורר דרכי נשימה, מינון למבוגר:200 מ"ג
יכול לגרום להתכווצויות והקאות
תאוברומין
3,7 דימטילקסנטין
קקאו
משתן
מנה קטלנית: 170 מ"ג לק"ג משקל גוף
 
מטילקסנטין במזון ובמשקאות:

 

מזון ומשקאות

מ"ג קפאין לספל

קפה שחור

150-60

קפה נמס

60

קפה נטול

3

תה

34-65

קקאו

13

קוקה קולה

64.7

פפסי קולה

36

דיאט פפסי קולה

43.1

דיאט R.C קולה

ללא קפאין

תאוברומין הינו אלקלואיד מריר של הקקאו, ולכן מצוי בשוקולד.  תאוברומין שייך לקבוצת התרכובות מתילקסנטין, הכוללת גם את התרכובות הדומות קפאין ותאופילין. תאוברומין בודד לראשונה מפולי הקקאו בשנת 1878 ולאחר זמן קצר הוא סונתז מקסנטין על ידי הרמן אמיל פישר.

קפאין (Caffeine) הינו סם פסיכואקטיבי ממריץ המצוי בעיקר בפולי קפה, גואראנה, עשב המאטה, התה, הקקאו (גם בשוקולד) וכתוסף מלאכותי במשקאות קולה. בעבור הצמח המכיל אותו הקפאין הוא קוטל מזיקים טבעי, מכיוון שהוא משתק והורג חלק מהחרקים שמנסים להיזון מהצמח.

דיאטה וקפאין, לפי מחקרים רבים נצפה שצריכת קפאין גבוהה יותר מסייעת לשמור על משקל הגוף מפני עלייה במסת השומן.

כולם יודעים ששתיית משקאות המכילים קפאין (בריכוז מתאים) מסייעים לנו לתהליך ההרזיה וחיטוב הגוף, לכן כל דיאטה או לפחות מרבית הדיאטות אינן מגבילות את צריכת הקפאין בהליך הדיאטה. כמו כן, הקפאין גורם לנו לחוש ערניות יתר ומפיג מהר כל עייפות, ישנם הרבה ספורטאים (ואנשים בכלל) אשר צורכים אותו לפני האימונים…

קפאין נמצא במשקאות רבים, כוללים קפה, תה, משקאות אנרגיה וקולה; במוצרים המכילים קקאו או שוקולד, ובמגוון רחב של תרופות ותוספי מזון, כוללים תוספים שמטרתם ירידה במשקל.

הקפאין מבחינה פרמקולוגית גורם לגירוי מערכת העצבית המרכזית, מערכת הנשימה וקצב הלב. הקפאין חוסם את קולטני האדנוזין (adenosine atp), שבתאי מערכת העצבים המרכזית. (למעשה הוא פועל על כל התאים בגוף משום שבכל תא קיימים קולטני אדנוזין), כאשר האדנוזין נקשר לתאי העצב הוא מאט את פעילות התאים. תהליך זה מתרחש, בין היתר, בזמן השינה. מולקולות הקפאין, הדומות לאדנוזין, נקשרות לאותם קולטנים אך לא גורמות להאטת פעילות התא. במקום זאת הקפאין חוסם את את הקולטנים ומונע את פעילות האדנוזין. כתוצאה מכך הפעילות העצבית המוגברת גורמת לשחרור ההורמון אפינפרין (הנקרא גם: אדרנלין), שבתורו גורם למספר תופעות, כגון: הגברת קצב הלב, עליית לחץ הדם, הגברת זרימת הדם לשרירים, הפחתת זרימת הדם לעור ולאיברים הפנימיים ושחרור גלוקוזה על ידי הכבד.
הקפאין בעל פעילויות פיזיולוגיות, כגון: מעורר מגביר ביצועים גופניים ומנטאליים גורם לירידה במשקל – "שריפת שומן" מדכא תאבון. 

logo בניית אתרים